BEI si BERD vor cofinanta interconectarea sistemelor energetice intre R. Moldova si Romania

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 21:25
1060 citiri
BEI si BERD vor cofinanta interconectarea sistemelor energetice intre R. Moldova si Romania

Presedintii Bancii Europene de Investitii si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare i-au promis premierului moldovean Vlad Filat ca cele doua institutii vor cofinanta proiectele ce tin de interconectarea sistemelor energetice si a retelelor de gaze intre R. Moldova si Romania.

Premierul Vlad Filat s-a aflat vineri si sambata in Romania si a apreciat, dupa aceasta prima vizita de lucru, ca apropierea politica intre cele doua state s-a realizat, urmand sa aiba loc si o apropiere prin actiuni economice.

"Cred ca politic deja ne-am apropiat, acum trebuie sa ne apropiem prin actiuni economice. Avem de realizat doua actiuni importante si imediate ce tin de interconectarea sistemelor energentice si a retelelor de gaze intre Republica Moldova si Romania pentru a asigura securitatea energetica a Republicii Moldova", a explicat premierul Filat intr-o emisiune la Realitatea TV.

"Am avut, in cadrul intalnirilor de ieri (vineri - n.r.) cu presedintele Bancii Europene de Investitii si al Bancii Europene pentru Dezvoltare si Reconstructie, o intelegere de a cofinanta aceste proiecte, deci suntem pe calea cea buna", a detaliat seful executivului de la Chisinau, care a participat vineri la summitul Initiativei Central-Europene, gazduit de Bucuresti, la care au luat parte si sefii celor doua institutii financiare.

Premierul Vlad Filat a precizat insa ca nu a semnat niciun document cu presedintii BEI si BERD, fiind vorba doar despre un acord verbal. "Nu este semnat acest document. Urmeaza", a spus Vlad Filat. 

#sistem energetic, #bei, #berd, #energie , #Romania