Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BEI a anulat o suma nefolosita de 1,4 milioane euro dintr-o finantare pentru Romania

BEI a anulat o suma nefolosita de 1,4 milioane euro dintr-o finantare pentru Romania

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat anularea a 1,4 milioane euro care nu au fost folosite dintr-o finantare pentru Romania si a prelungit termenul de finalizare a unor lucrari care ar fi trebuit incheiate la 31 iulie din cadrul altei finantari, potrivit unor proiecte publicate luni de MFP, informeaza NewsIn.

Astfel, cele doua parti au decis anularea sumei de 1.443.402,28 euro care nu a fost folosita in cadrul finantarii de 29,453 milioane euro pentru cofinantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania, SAMTID - B.


Proiectul a vizat imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa din orasele mici si mijlocii, iar beneficiarii imprumutului sunt 36 de localitati cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori din judetele Arad, Maramures, Mures, Prahova si Suceava.


Totodata, BEI a decis prelungirea pana la 31 decembrie a termenului de finalizare a unor lucrari din cadrul contractului de finantare de 12,566 milioane euro pentru cofinantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (SAMTID), faza I.


Proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa din orasele mici si mijlocii.


Beneficiarii imprumutului sunt 24 de localitati, cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori din judetelor Alba, Botosani, Calarasi si Hunedoara.


MFP precizeaza ca operatiunile nu majoreaza obligatiile financiare ale Romaniei fata de BEI si nici nu determina noi conditionalitati economice fata de cele convenite initial.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1054 ori
Citeste mai multe desprebei lucrari finantare suma romania