BauMax estimeaza in Romania pentru acest an afaceri de 780 mil. lei

Joi, 11 Februarie 2010, ora 16:45
1560 citiri
BauMax estimeaza in Romania pentru acest an afaceri de 780 mil. lei

Retailerul austriac de bricolaj BauMax estimeaza pentru 2010 afaceri de 780 mil. lei in Romania, in crestere cu 62,5% fata de 2009, cand a avut 480 mil. lei, si vrea sa investeasca circa 70 mil. euro in deschiderea a inca trei magazine, a declarat directorul general al companiei, Alexander Frech, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, cresterea cifrei de afaceri se va putea realiza datorita expansiunii pe care o are in plan compania pentru acest an.

"Vom mai deschide trei magazine in 2010 in Pitesti, Constanta si Timisoara, iar in urma acestei expansiuni estimam pentru 2010 afaceri de 780 milioane lei", a spus Frech.

Acesta a mai adagat ca BauMax va investi circa 70 milioane euro pentru deschiderea celor trei unitati, dupa ce anul acesta a mai investit circa 10 milioane euro pentru inaugurarea primului magazin din Bucuresti.

"Vom investi mai mult in acestea trei, deoarece vor fi constrite, nu inchiriate ca cel din Sun Plaza", a explicat directorul general al companiei.

Totodata, presedintele Consiului de Administratie al BauMax AG, Martin Essl, a declarat ca are in plan sa deschida inca trei - patru magazine in 2011 si 2012 in Romania, intentionand sa ajunga la un numar de cinci magazine in Bucuresti. Acesta a adaugat ca BauMax a implementat un sistem special de preturi in Romania, unde cosul de cumparaturi este cu 45% mai mic decat in Austria.

"Cand am intrat pe piata din Romania am introdus un concept nou de preturi adaptat la cerintele din tara. Astfel, in Romania sunt cele mai mici preturi dintre cele opt tari in care BauMax este prezent", a spus reprezentantul Baumax.

BauMax va inaugura in 25 februarie unitatea din complexul comercial Sun Plaza, in care a investit 10 milioane euro. Acest magazin ocupa o suprafata de 11.000 de metri patrati, expune peste circa 20.000 de articole si a creat circa 116 locuri de munca.

Compania internationala de bricolaj BauMax detine 143 de magazine in opt tari, si anume in Austria, in Cehia, in Slovacia, in Ungaria, in Slovenia, in Croatia, in Bulgaria si in Romania, unde compania a deschis pana in prezent 10 magazine. Baumax are 10.000 de angajati, dintre care circa 1.000 sunt in Romania.

 

#BauMax, # investitii, # magazine, # afaceri, # bricolaj , #Romania