Barroso: UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania foarte importanta pentru UE

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 08:17
1069 citiri
Barroso: UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania foarte importanta pentru UE

Uniunea Europeana este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE, a fost mesajul transmis miercuri seara de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in interventia sa din prima zi a Congresului PPE.

Seful executivului UE a sustinut ca actuala criza economica din zona euro si UE in ansamblul sau a fost cauzata de iresponsabilitatea aratata de sectorul privat, apreciind ca Europa are nevoie, mai mult ca niciodata, de solidaritate si responsabilitate, de masuri de stimulare a cresterii economice si de masuri de austeritate, in egala masura.

"Zona euro nu este o institutie distincta de Uniunea Europeana. Proiectul european este unul al convergentei, iar acest lucru inseamna adancirea procesului de integrare europeana", a spus Barroso.

El s-a pronuntat pentru o "coalitie a cresterii" intre grupul tarilor care sustin cresterea economica si al celor reunite sub numele "Prietenii coeziunii", explicand ca in acest fel Europa isi va putea atinge obiectivele pe termen scurt, mediu si lung.

#Jose Manuel Barroso Romania, #Jose Manuel Barroso UE, #congres PPE Jose Manuel Barroso , #Romania