Aviva Investors Romania vrea sa gestioneze active de circa 80 milioane euro

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 13:11
1061 citiri
Aviva Investors Romania vrea sa gestioneze active de circa 80 milioane euro

Societatea de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania estimeaza ca va administra active de circa 80 milioane de euro in urmatorii trei ani si va avea venituri de 8 milioane euro pe an in urmatorii trei-patru ani, a spus directorul general al Aviva Investors Romania, Eugen Voicu. In prezent, Aviva Investors Romania gestioneaza active de 20 milioane euro si are un venit anual de circa 1,5 milioane euro.


"Aviva Investors Romania vrea sa lanseze un cont imobiliar pentru retail, la jumatatea anului viitor, care va atrage active de peste 10 milioane euro", a mentionat Eugen Voicu.


In ce priveste efectele crizei financiare internationale, Voicu sustine ca, dupa primul semestru din 2009, "situatia investitiilor se va clarifica", in conditiile in care turbulentele de pe pietele financiare internationale au dus, in ultima perioada, la o diminuare a investitiilor pe pietele emergente, printre care si in Romania.


Aviva Grup Romania a achizitionat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in noiembrie 2007, iar la sfarsitul anului trecut, Certinvest administra active de 68,6 milioane lei (circa 19 milioane euro).