Aviva Investors Romania, rascumparata de Eugen Voicu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 12:37
1329 citiri
Aviva Investors Romania, rascumparata de Eugen Voicu

Directorul general al Aviva Investors Romania, Eugen Voicu, redevine actionarul majoritar al companiei, dupa o perioada de trei ani, timp in care aceasta a fost detinuta de grupul britanic Aviva, tranzactie care ar urma sa se incheie in zece zile lucratoare, conform NewsIn.

Aviva Grup a achizitionat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in noiembrie 2007.

"Am obtinut avizul CNVM. Conform legii, tranzactia se va incheia in cel mult zece zile lucratoare. Voi detine direct si indirect 99,9% din companie", a mentionat Voicu. Compania va intra intr-un proces de rebranding pentru a marca aceasta schimbare, a mai spus acesta.

CNVM a autorizat in 14 septembrie tranzactia de vanzare - cumparare a societatii de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania. Acesta tranzactie avizeaza transferul titlului de proprietate de la Aviva International Holdings Limited (AIHL) catre Eugen Voicu.

Voicu nu a dorit sa mentioneze valoarea tranzactiei.

"Cand am vandut compania au fost doua preturi. Depinde cum evaluam compania, la un pret sau la altul. Pretul este de cateva ori mai mic, datorita crizei. Eu cred ca a fost un pret corect. Am negociat relativ usor", a mentionat Voicu. El a subliniat ca Aviva Investors Romania era compania cea mai mica de asset management din grupul Aviva.

"Vom ramane o companie independenta. Aceasta nu inseamna ca nu putem avea un investitor strategic ", a mai spus Voicu.

"Modelul de business il vom impune noi ca sa avem abordarea pe care o tintim in viitor. Vom fi creativi si vom lansa produse intr-un ritm mai alert ca pana acum si vom avea focus pe performanta", a mai spus acesta.

Ca urmare a acestei tranzactii, Eugen Voicu redevine actionarul majoritar al companiei, dupa o perioada de trei ani, timp in care aceasta a fost detinuta de grupul britanic Aviva. Eugen Voicu isi pastreaza functia de director general al companiei, pozitie pe care o ocupa de la infiintare. Tranzactia anuntata nu va afecta structura companiei si nici componenta echipei.

#aviva, #investors, #eugen, #voicu , #Romania