Aproape 2000 de vitezomani, prinsi pe DN1

Miercuri, 14 Decembrie 2005, ora 00:19
872 citiri

Aproape 2.000 de incalcari ale normelor rutiere - majoritatea pentru depasirea vitezei legale - au fost constatate in prima zi in care soferii care circula intre Bucuresti-Ploiesti-Sinaia-Azuga pe DN1, urmariti camerele de supraveghere a traficului rutier. Procesele verbale de constatare vor fi primite insa acasa, ca o surpriza inainte de Craciun.Cu toate acestea, in general, politistii sunt multumiti de modul in care se desfasoara circulatia de cand au fost montate camerele video, mai ales ca, in ultimele zile, pe acest sector - in care aveau loc peste 60 la suta din totalul accidentelor grave din tara si cu cea mai mare rata de mortalitate - nu au mai avut loc accidente.

Incepand de saptamana trecuta, zeci de camere video mobile supravegheaza zi si noapte traficul rutier pe sectorul Bucuresti-Ploiesti-Sinaia-Azuga al DN1, abaterile fiind insa sanctionate incepand de luni.

Contractul incheiat de Inspectoratul General al Politiei Romane cu Alcatel vizeaza o portiune de 140 de kilometri a DN1, si anume de la Bucuresti la Azuga, fiind instalate in jur de 60 de videocamere cu aparate radar coordonate de trei dispecerate.

Bloombiz.ro