Alexandros Motors estimeaza ca va vinde 400 de automobile Great Wall in Romania, in 2015

Marti, 12 August 2014, ora 08:50
1952 citiri
Alexandros Motors estimeaza ca va vinde 400 de automobile Great Wall in Romania, in 2015

Compania Alexandros Motors estimeaza ca va vinde pe piata romaneasca, anul viitor, 400 de automobile Great Wall, produse la fabrica Lovech din Bulgaria, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul general al companiei, Bogdan Ciocalteu.

Alexandros Motors, care face parte din Alexandrion Group Romania, a semnat luni cu Litex Motors JSC Bulgaria un contract de distributie exclusiva pentru automobilele Great Wall Motor in Romania.

Distributia si mentenanta automobilelor va fi asigurata prin intermediul unei retele de 20 de dealeri, iar reteaua de distributie va fi lansata pana la finalul lunii septembrie.

Ce modele vor fi lansate in Romania

In Romania vor fi lansate trei modele - doua SUV-uri (sport utility vehicle) H5 si H6 si pickup-ul (camioneta) Steed 5, pozitionate ca pret sub modelele sud-coreene si japoneze, dar peste SUV-ul autohton Dacia Duster.

Spre exemplu, SUV-ul Great Wall H6, echipat 'full-option', va costa pe piata romaneasca 24.700 euro (cu TVA inclusa), iar pickup-ul Steed 5 va costa 14.000 de euro.

Great Wall Motor este cel mai mare producator privat de masini SUV si pickup din China, iar in martie 2013 a depasit pragul de un milion de masini vandute. Compania chineza exporta in Europa, Australia, Africa, America Centrala si de Sud, Orientul Mijlociu si Asia si detine unitati de productie in Rusia, Bulgaria, Ecuador, Iran si Egipt.

Masinile Great Wall au mai fost comercializate in Romania in urma cu cativa ani. In 2007 si 2008, in Romania au fost vandute peste 300 de SUV-uri Hover CUV, produse de Great Wall.

Noile modele care vor fi comercializate in Romania sunt echipate cu motoare diesel si pe benzina, o noutate fiind turbodieselul de doi litri si 144 CP, realizat de chinezii Great Wall.

Dupa o colaborare de opt ani cu Great Wall Motor, Alexandros Motors se alatura retelei europene de distribuitori pentru compania chineza, din care mai fac parte firme din Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Macedonia, Serbia si Slovenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#great wall, #automobile china, #bulgaria automobile, #great wall romania , #Romania