Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Outsourcing pentru domeniul Bio-Farmaceutic - Parexel si-a facut un birou in Romania

Outsourcing pentru domeniul Bio-Farmaceutic - Parexel si-a facut un birou in Romania

Compania americana de Outsourcing pentru domeniul Bio-Farmaceutic Parexel International Corporation si-a deschis de curand un birou de reprezentanta si in Romania, la Bucuresti, menit sa ofere stu Compania americana de Outsourcing pentru domeniul Bio-Farmaceutic Parexel International Corporation si-a deschis de curand un birou de reprezentanta si in Romania, la Bucuresti, menit sa ofere studii de cercetare medicala pentru clientii sai multinationali din domeniu.
Outsourcing = externalizarea activitatilor auxiliare sau administrative ale unei firme catre alte companii specializate.

Dr. Catalina Sarbu, directorul reprezentantei romanesti, a declarat presei locale ca proiectele pe care le desfasoara compania sunt, de regula, discutate si licitate in strainatate, dupa care se stabilieste in ce tara urmeaza a fi aplicat studiul respectiv.

Durata unui proiect este variabila - intre 2 luni si 5 ani. "Fiecare proiect in parte se desfasoara sub incindenta acelor Good Clinical Practice (GCP) - practici clinice - care sunt armonizate intre UE, Australia si SUA si care in Romania au fost adoptate chiar printr-o Ordonanta de Urgenta, astfel incat totul sa se dezvolte in concordanta cu aceste reguli de buna practica, pana in cele mai mici detalii", a spus Dr. Sarbu.

Sarbu a adaugat ca, spre deosebire de alte tari, in care materialele necesare studiului clinic se livreaza direct la spitale, in Romania acest lucru e ceva mai dificil, intrucat sunt necesare o serie de aprobari.
Practic, compania poate realiza, de exemplu, testarea unui nou medicament pentru o companie.

Parexel este una din cele mai mari organizatii mondiale care ofera Outsourcing pentru companiile din domeniul farmaceutic, biotehnologic, precum si companiilor producatoare de aparatura medicala.
Prin intermediul filialei sale Perceptive Informatics Inc., Parexel ofera o varietate de produse si servicii tehnologice, printre care se numara un portal de solutii destinate sa accelereze dezvoltarea proceselor clinice.
Compania are sediul central la Boston, insa desfasoara operatiuni in 54 de locuri in peste 35 de tari din lume, in care numara peste 4.640 angajati. Odata cu biroul din Romania, compania a mai deschis alte 2 birouri in Belgia si Germania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 18298 ori