Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EMPRETEC Romania - a fost lansat primul Curs Interactiv pentru Intreprinzatori

EMPRETEC Romania - a fost lansat primul Curs Interactiv pentru Intreprinzatori
EMPRETEC lansat oficial: Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie a deschis luni, 13 mai 2002, la Romexpo primul curs interactiv de dezvoltare a capacitatii individuale antreprenoriale din cadrul Programului EMPREMPRETEC lansat oficial: Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie a deschis luni, 13 mai 2002, la Romexpo primul curs interactiv de dezvoltare a capacitatii individuale antreprenoriale din cadrul Programului EMPRETEC Romania.

Programul de asistenta manageriala, care reuneste 32 de cursanti intreprinzatori din zona IMM, se deruleaza prin cooperarea dintre MIMC si United Nations Conference for Trade and Development (UNCTAD) si beneficiaza de o finantare de 300000 dolari pentru anul 2002.

La sfarsitul anului 2002, se prevede ca cei peste 60000 de participanti din toata lumea la programul EMPRETEC, denumiti Empretecos, sa constituie cea mai mare retea de antreprenori de pe piata mondiala, a anuntat Catalin Paslaru, director de program, citandu-l pe Eduardo Tarrago, consilier UNCTAD.

EMPETREC este operational in 25 de tari, desfasurandu-si activitatea in 50 de Centre EMPETREC Conform ministrului Silvia Ciornei, urmatoarea faza a programului din Romania se va desfasura la Brasov, pana la finele primului semestru al anului in curs.

Cursurile din Capitala se desfasoara pe parcursul a doua saptamani si sunt sustinute de experti de la Management Information System din Washington.
Finantarea pentru acest an este asigurata in proportie de doua treimi (200000 dolari) de Guvernul Romaniei si o treime de Guvernul Italian - 100000 dolari.

In prima faza, MIMMC si-a propus instruirea a 120 de intreprinzatori si manageri din sectorul IMM Programul va asigura asistenta pentru intocmirea planului de afaceri de exporturi pentru circa 90 IMM si va acorda sprijin pentru accesarea surselor de finantare pentru aproximativ 60 de intreprinzatori.

"Nu exista inca suficiente servicii bancare care sa deserveasca IMM-urile, cu toate ca pentru noi acestea sunt viitorul", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Programul EMPRETEC a fost lansat in acest an prin parteneriatul dintre Ministerul pentru Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie si UNCTAD, Romania fiind prima tara din Europa in care este implementat acest program.

Programul a demarat in SUA si se desfasoara astazi in peste 40 de tari din America de Nord, America de Sud, Africa, Asia si Orientul Mijlociu.

Esenta programului o constituie sprijinirea antreprenorilor din mediul economic romanesc.
Grupul tinta al programului include antreprenori existenti sau potentiali, inclusiv specialisti din organizatii publice sau private.
Programul este deschis si proaspetilor absolventi de invatamant superior si altor categorii.

Durata cursurilor interactive este de 2 saptamani, acestea fiind subventionate de catre MIMMC. Pentru acest an sunt programate 4 serii de astfel de cursuri, cu un total de 120 de cursanti.
Sursa: ROMPRES

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1324 ori