Agricultorii acuza bancile ca tin pe loc Romania din cauza dobanzilor uriase

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 14:02
1543 citiri
Agricultorii acuza bancile ca tin pe loc Romania din cauza dobanzilor uriase

Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli (LAPAR), Adrian Radulescu, a atacat foarte dur atitudinea bancilor care isi desfasoara activitatea in Romania, pe care le-a acuzat ca au facut un cartel si nu acorda credite rezonabile agricultorilor pentru ca acestia sa poata beneficia de fondurile europene.

Invitat la un post de televiziune, Radulescu a explicat ca micii agricultori care au proiecte viabile si toate aprobarile necesare pentru a utiliza fonduri europene si a le pune in aplicare, nu pot face acest lucru deoarece bancile fie refuza sa le acorde credite fie cer dobanzi uriase in aceasta perioada de criza, pentru a scoate profituri nemeritate.

"Nu putem lua credite pentru absorbtia fondurilor europene", s-a plans Radulescu precizand ca in Romania dobanda ceruta micilor agricultori pentru astfel de credite este de circa 12-13%, in timp ce in tarile europene ea nu trece de 2-3%.

"Bancile au facut un cartel si tin pe loc Romania", a acuzat Radulescu referindu-se inclusiv la filialele bancilor externe care activeaza in tara noastra.

In aceste conditii, in care "creditarea este minata", el a anuntat ca s-a cerut Guvernului si presedintelui Romaniei sprijinul pentru a se modifica legislatia in avantajul agricultorilor.

"Am cerut presedintelui si Guvernului sa creeze cadrul legal pentru a ne putea imprumuta din afara", a explicat acesta acuzand inca o data bancile ca nu urmaresc decat sa isi maximizeze profiturile in aceasta perioada de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#agricultori, #banci, #credite, #finantare , #Romania