Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AFP: O treime dintre romani nu beneficiaza de apa curenta

AFP: O treime dintre romani nu beneficiaza de apa curenta
AFP (Franta) - O treime dintre romani nu au acces la reteaua de apa curenta si canalizare, a declarat ministrul mediului Attila Korodi, care considera ca tara sa ar trebui sa investeasca sume importante pentru a acoperi santul care o desparte de celelalte tari din UE."Retelele de canalizare se intind pe 18.381 de kilometri, fapt care face ca doar 11,5 milioane de romani sa aiba acces la retea, dintre care 10 milioane locuiesc in mediul urban si 1,5 milioane in mediul rural", a precizat ministrul cu ocazia lansarii unui proiect de modernizare a infrastructurii.


In plus, a adaugat el, "47 de orase din Romania, printre care si Bucurestiul, devarsa apele reziduale in rauri fara epurare prealabila", in timp ce din cele 1.310 de statii de epurare pe care le numara tara, 63,4% nu functioneaza intr-un mod satisfacator.Potrivit ministrului, pentru a remedia aceasta problema, Romania ar trebui sa investeasca 9,5 miliarde de euro de acum pana in 2018. In egala masura, Bucurestiul va trebui sa amelioreze procentul de reciclare al deseurilor menajere, pentru a se alinia exigentelor europene. Attila Korodi a subliniat faptul ca astazi doar 2 % din deseurile reciclabile sunt recuperate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 703 ori