Afacerile E.ON in Romania au ajuns la 4 mld lei in 2010

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 11:49
1597 citiri
Afacerile E.ON in Romania au ajuns la 4 mld lei in 2010

Compania E.ON Romania, unul din principalii distribuitori si furnizori de gaze si electricitate din tara, a avut anul trecut o cifra de afaceri consolidata de circa 4 miliarde lei, comparabila cu cea din 2009, potrivit datelor prezentate miercuri de companie, transmite NewsIn.

De asemenea, E.ON Romania a comercializat anul trecut o cantitate de electricitate de 3,44 TWh (fata de 3,3 TWh in 2009) si o cantitate de gaze naturale de 25,8 TWh (fata de 26,3 TWh in 2009), potrivit raportului prezentat de companie.

Reprezentantii companiei spun ca investitiile E.ON in Romania de anul trecut s-au ridicat la 323 milioane lei, majoritatea pentru reabilitarea si modernizarea retelelor de distributie.

"Sistemul de distributie a gazelor naturale a fost reabilitat si modernizat pe o lungime de 650 kilometri, din care 360 kilometri au fost inlocuiti cu conducte noi, iar pentru 290 kilometri a fost aplicata protectie catodica.

Totodata, reteaua de gaze naturale a fost extinsa cu 240 kilometri pentru a permite racordarea de noi consumatori.

Bugetul de investitii alocat retelelor de gaze naturale in 2010 a fost de 183 milioane lei", spun reprezentantii E.ON.

In ceea ce priveste retelele de distributie a electricitatii, din totalul bugetului de investitii de circa 140 milioane lei, aproximativ 80 milioane lei au fost investiti pentru modernizarea sistemului de distributie, iar circa 45 milioane au fost utilizate pentru dezvoltarea retelelor si pentru crearea conditiilor tehnice necesare racordarii noilor consumatori la retea.

Anul trecut au fost realizate lucrari de modernizare in 20 de statii de transformare si lucrari pentru imbunatatirea nivelului de tensiune in 78 de localitati.

Au mai fost efectuate lucrari de modernizare a 122 kilometri de retele aeriene de medie si joasa tensiune.

"De la intrarea pe piata din Romania, in anul 2005, E.ON a investit aproape 1,6 miliarde lei, majoritatea sumelor fiind directionate spre reabilitarea, modernizarea si extinderea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice", potrivit raportului companiei.

#afacerile, #e on, #romania, #miliarde lei , #Romania