Aberatiile crizei la autoritatile romane

Duminica, 02 August 2009, ora 23:23
1481 citiri
Aberatiile crizei la autoritatile romane

Lifturile au fost oprite, soferii conduc cu acceleratia redusa si politistii duc infractorii la sectii cu masinile personale sau cu autobuzul.

La Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani nu se mai folosesc ascensoarele, pentru a face economie la curent circa 6.000 de lei. Fiscul a salvat peste 5 milioane de lei prin faptul ca nu a mai trimis acasa contribuabililor plicurile cu declaratiile de venit.

Prin aceste masuri, care ajung sa fie uneori absurde, autoritatile publice centrale si locale incearca sa reduca nivelul cheltuielilor.

Insa economiile facute sunt neglijabile, in timp ce nimeni nu intervine atunci cand sunt cheltuite sume imense din banii publici, scrie revista "Capital" din aceasta saptamana.

Prefectura fara abonamente la ziare si fara cablu TV

Solutia scoaterii liftului din uz a fost aplicata si la Directia Finantelor Publice din Botosani. In acelasi timp, la Craiova, "soferii institutiei vor trebui sa conduca cu aceleratie redusa, nu mai mult de 3.000 de turatii pe minut, ca sa nu consume mult carburant", a declarat Gabriel Anghel, consilierul de presa al Prefecturii Dolj.

Potrivit acestuia, prefectilor si subprefectilor le-au fost limitate convorbirile telefonice. Iar intr-o deplasare in strainatate, doar seful delegatiei are dreptul sa deconteze cel mult zece minute pe roaming.

Prefectura din Covasna a renuntat la abonamentele de presa, cablu TV si internet. Prefectul Codrin Munteanu spune ca accesul la internet va fi asigurat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#criza, #romani, #autoritati , #Romania