A crescut rata de conectare a romanilor la internet

Marti, 17 Octombrie 2006, ora 19:48
951 citiri

Sectorul internetului de mare viteza inregistreaza cea mai mare dezvoltare pe piata romaneasca de comunicatii. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Comunicatiilor, in prima jumatate a acestui an, rata de conectare la internet a romanilor a fost de 5,5%, de aproape 4 ori mai mare decat in tarile sud-est europene.In ansamblu totusi, comunicatiile din Romania sunt la cinci ani distanta fata de tarile din regiune.

"Internetul este undeva in faza trecerii de la adolescenta la maturitate, deci undeva la 18 ani pe scara vietii unui om, deci de-abia a iesit din copilarie", a declarat Gheorghe Serban, directorul executiv al Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor din Romania.

La sfarsitul anului trecut, Romania avea o rata de conectare la internet de aproape 4%, peste media tarilor din sud-estul Europei, care era de 1,6 %. Potrivit autoritatii din domeniul comunicatiilor, in primul semestru al acestui an, numarul romanilor care s-au conectat la internet a crescut cu 60%, de la 750 de mii in decembrie 2005, la 1,2 milioane la 30 iunie 2006.

Specialistii pietei sustin ca aceasta crestere se datoreaza exploziei de oferte pe piata de acces la internet, dar si de nevoia tot mai mare de comunicare. In Romania, sunt aproximativ 1100 de furnizori de Internet.

Realitatea TV