2008 va fi anul central pentru cheltuirea fondurilor europene

Luni, 26 Noiembrie 2007, ora 11:42
988 citiri
2008 va fi anul central pentru cheltuirea fondurilor europene

Romania va avea probleme in ceea ce priveste cheltuirea banilor europeni, insa 2008 va fi anul relevant pentru absorbtia fondurilor structurale, a declarat seful echipei de tranzitie PHARE din cadrul reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Georgio Ficarelli.

"Romania a fost mereu buna la realizarea proiectelor, insa a stat prost la capitolul implementare, adica la cheltuirea banilor europeni. Consider ca se va mentine acest trend, insa 2008 va fi relevant pentru absorbtia fondurilor structurale, nu 2007", a spus Ficarelli.

Acesta a aratat ca, in ceea ce priveste programul PHARE, Romania nu va pierde bani anul acesta, desi exista intarzieri la unele proiecte. "Mai sunt cateva licitatii care au fost amanate din lipsa participantilor insa pertotal consider ca programul PHARE a fost un succes", a spus Ficarelli.

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, de duminica, oficialul reprezentantei CE a precizat ca participarea slaba a romanilor la vot nu este o exceptie, intrucat acum doi ani in tarile proaspat aderate s-au inregistrat aceleasi procente scazute de participare.

"Din nefericire, in Romania, ca si in tarile care au aderat inainte, problemele nationale au primat in fata celor europene. Trebuie gasita o solutie ca in campania pentru alegerile la Parlamentul European problemele sa fie focusate pe teme comunitare. in acest sens, este nevoie de o discutie la nivel european", a mai declarat Georgio Ficarelli, adaugand ca ar fi fost de asteptat ca statele nou aderate sa fie mai entuziasmate in privinta alegerii propriilor parlamentari europeni.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.