Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

13 mld. euro au intrat in Romania prin bancile grecesti

13 mld. euro au intrat in Romania prin bancile grecesti

Creditele totale acordate de bancile elene, in Romania, s-au ridicat la 13 miliarde euro, iar depozitele atrase la 6 miliarde euro.

Printre marile proiecte realizate cu contributia creditelor furnizate de banci grecesti se numara mallurile Baneasa Shopping City si Liberty Center, conform Cotidianul.ro.

De asemenea, cladiri de birouri, precum Euro Tower sau Cubic Center, au fost ridicate tot cu credite din bancile elene.


Printre proiectele importante din aceasta categorie se numara si ansambluri de locuinte ca Asmita Gardens, Doamna Ghica Plaza sau Stejarii.


"Bancile grecesti finanteaza in mod traditional piata imobiliara, fiind un business usor de inteles. Pe plan local au abordat masiv doua seg­mente: clientii greci si dezvoltatorii imo­biliari, unde au fost foarte competitivi ca pret si nu au permis altor banci sa creasca", a declarat Andrei Diaconescu, managing partner in cadrul casei de investitii Capital Partners.


Rezultatele financiare ale proiectelor imobiliare finantate de bancile elene sunt diferite: sunt proiecte de locuinte in care exista sute de apartamente nevandute, cladiri de birouri cu etaje goale sau centre comerciale cu zeci de spatii neocupate, dar si proiecte inchiriate aproape integral si care obtin randamente ridicate, precum turnurile City Gate din Piata Presei sau proiectul Baneasa dezvoltat de Gabriel Popoviciu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 861 ori