Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

12% din membrii CA sunt femei, in Romania

12% din membrii CA sunt femei, in Romania

Circa 12% dintre membrii consiliilor de administratie ale firmelor din Romania sunt femei, pondere peste media europeana, de 9,7%, potrivit cotidianului francez Le Figaro.

Femeile sunt cel mai bine reprezentate in statele nordice, care au impus, incepand din 2003, cote minime privind prezenta acestora in structura de conducere a companiilor.

Astfel, femeile ocupa 41% din locuri in consiliile companiilor din Norvegia, 27% in Suedia, 20% in Finlanda, 17% in Danemarca si 14% in Olanda.


In Franta, prezenta acestora este de doar 9%, in timp ce in Spania, Irlanda si Portugalia nivelul de reprezentare scade la 8%, 7%, respectiv 3%.


Germania, cu un procentaj de 13%, se plaseaza inaintea Romaniei, potrivit cotidianului francez.


Cote de 12% se regasesc si in Bulgaria si Marea Britanie. In Europa de Est, Lituania si Ungaria inregistreaza procente de 16%, iar Turcia de 9%.


Prezenta femeilor in pozitii cheie din structura companiilor se situeaza la 15% in SUA, peste media europeana, in timp ce Japonia, cu doar 1,4% are cel mai slab procent de reprezentare dintre statele analizate de le Figaro.


Parlamentul francez adoptat, miercuri, o lege privind promovarea echitatii intre barbati si femei in consiliile de administratie ale companilor mari. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori
Citeste mai multe despreconsiliu administratie femei