Portugalia, la un pas de faliment

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 21:15
1644 citiri
Portugalia, la un pas de faliment
Portugalia ar putea intra in faliment

Portugalia este a doua cea mai riscanta tara din zona euro, iar investitorii se tem de posibilitatea ca aceasta sa intre in faliment, mai ales ca riscurile raman la cote inalte.

Portugalia a reusit sa incheie un acord cu privire la reformele ambitioase pe piata fortei de munca, in aceasta saptamana si a finalizat o licitatie de obligatiuni, in valoare de 78 miliarde de euro, pentru a diminua din datoria publica, scrie Reuters.

Cu toate acestea, succesul nu a reusit sa inlaturea ingrijorarea investitorilor, care se tem ca Portugalia ar putea urma soarta Greciei.

"Portugalia este, in mod evident, urmatoarea pe lista", crede Michael Cirami, managerul unui fond de investitii. In opinia acestuia, guvernul de la Lisabona are o misiune dificila, pentru ca masurile pe care le va adopta vor fi analizate de pietele externe, indiferent daca Grecia va ajunge sau nu la un acord cu creditorii.

Grecia negociaza, de cateva zile, restructurarea datoriilor, dar pana acum nu a ajuns la niciun rezultat concret. Randamentele obligatiunilor portugheze au crescut, practic, fara intrerupere, la nivele record, in ciuda faptului ca Trezoreria a emis bonuri de tezaur in valoare de 2,5 miliarde de euro.

#faliment Portugalia, #Portugalia criza, #portugalia , #Portugalia