Portugalia: Deficitul va fi depasit, dar planul de austeritate financiara continua

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 09:15
1143 citiri
Portugalia: Deficitul va fi depasit, dar planul de austeritate financiara continua

Premierul portughez Pedro Passos Coelho si-a reafirmat duminica intentia ferma de a continua sa aplice planul de austeritate financiara menit sa evite falimentului tarii.

Programul asumat de cabinetul portughez "trebuie dus la bun sfarsit, pentru ca situatia tarii sa se schimbe" radical, a indicat Passos Coelho, intr-un discurs rostit la universitatea de vara a Partidului Social Democrat (PSD, centru-dreapta de guvernamant).

Portugalia, care primeste asistenta financiara din mai 2011, s-a angajat pe langa principalii creditori, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, sa aplice un program de austeritate si reforme, in vederea ameliorarii deficitului sau bugetar si relansarea economica a tarii.

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat in iulie deblocarea unei noi transe de ajutor pentru Portugalia de 1,48 miliarde de euro, ridicand la 21,13 miliarde de euro suma totala platita de Fond acestei tari.

Deficitul public al Portugaliei va depasi tinta stabilita pentru 2012

Planul cabinetului Coelho a provocat recesiune, un nivel record al somajului si scaderea veniturilor fiscale, in pofida cresterii taxelor si impozitelor.

Deficitul public pe primul semestru este estimat la 6,7% - 7,1% din PIB, fata de tinta angajata de guvern pe langa troica UE-FMI-BCE, respectiv 4,5% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Portugalia plan masuri austeritate, #Portugalia imprumut FMI, #somaj Portugalia, #Portugalia plan austeritate , #Portugalia