Portugalia cere crearea unui fond european pentru a face fata crizelor viitoare

Vineri, 26 Martie 2010, ora 14:55
1107 citiri
Portugalia cere crearea unui fond european pentru a face fata crizelor viitoare

Europa trebuie sa creeze un fond care sa permita oferirea de solutii in cazul unor crize economice viitoare, a declarat vineri ministrul portughez de finante, Fernando Teixeira dos Santos, dupa ce liderii europeni au ajuns la un acord privind sustinerea Greciei, relateaza Les Echos, precizeaza NewsIn.

Chiar daca datoria si deficitul Portugaliei sunt cu mult sub nivelul din Grecia, unii investitori considera ca si aceasta tara este o veriga slaba a zonei euro, din cauza scaderii competitivitatii si perspectivelor reduse de crestere.

"Odata ce revenirea sistemului financiar va fi asigurata, trebuie sa ne gandim la posibilitatea de a crea un fond la nivel european pentru a oferi, cel putin partial, solutii la crizele viitoare", a declarat Fernando Teixeira dos Santos.

De asemenea, el a cerut o reglementare la scara europeana si supravegherea fondurilor speculative, pentru a evita o noua criza financiara.

"Chiar daca nu sunt in centrul crizei financiare, fondurile speculative si alte investitii alternative au o resposabilitate evidenta la nivel international, ce justifica o armonizare a regulilor de supraveghere cel putin la nivel european", a explicat el. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri, # criza, # portugalia, # datorii , #Portugalia