Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Portugalia are nevoie de 24 miliarde euro

Portugalia are nevoie de 24 miliarde euro

Statul portughez, foarte indatorat, va avea nevoie de cel putin 24 miliarde euro pentru a se finanta in 2010, dintre care intre 20 si 22 miliarde euro prin emisiuni de obligatiuni, a anuntat autoritatea de administrare a datoriei publice, IGCT, citata de AFP, preluat de NewsIn.

"Valoarea nevoilor de finantare a statului, in 2010, prin intermediul emisiunilor de titluri de stat pe termen mediu si lung si prin finantare pentru lichiditate pe termen scurt, se situeaza intre 24 si 25 miliarde euro", se spune intr-un comunicat al IGTC.

Datoria publica a Portugaliei va depasi in acest an 142 miliarde euro, echivalent cu 86% din produsul intern brut (PIB), potrivit proiectiilor guvernului, in conditiile in care deficitul public este estimat la 8,3% din PIB.


Portugalia, alaturi de Spania, Italia sau Irlanda, este atent urmarita de piete, dupa grava criza bugetara cu care se confrunta Grecia.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori
Citeste mai multe despredatorie finantare portugalia suma