Metrorex a primit patru oferte pentru constructia magistralei 5

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 15:33
1551 citiri
Metrorex a primit patru oferte pentru constructia magistralei 5

Un numar de patru consortii si firme au depus oferte finale la licitatia pentru constructia magistralei 5 de metrou, tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu, urmand ca in aproximativ doua luni sa fie desemnat castigatorul, transmite Mediafax.

Consortiul turco-rus Dogus-Gulermak-Moscovskii-Metrostroi-Salini a depus o oferta de 1,076 miliarde lei si un timp de executie de 22 luni.

Asocierea formata din firmele Strabag (Austria) si Straco Grup (Romania) a depus o oferta de 1,94 miliarde lei si un timp de executie de 30 luni.

Asocierea Astaldi (Italia), FCC (Portugalia), Delta ACM (Romania) si AB Construct a venit cu o oferta de 918,93 milioane lei si o durata de executie de 25 de luni.

Firma Aktor din Grecia a prezentat o oferta de 1,009 miliarde lei, cu un timp de executie de 25 de luni.

Totodata, consortiul din care face parte firma Dogus a mai depus o oferta alternativa, de 1,011 miliarde lei si o durata de executie de 22 luni, si asocierea din care face parte firma Astaldi o oferta alternativa de 904,32 milioane lei si o durata de 22 luni.

Toate preturile sunt exprimate fara TVA. Proiectul va fi finantat de Banca Europeana de Investitii.

In prima faza a licitatiei au depus oferte 18 consortii si firme, din care s-au precalificat sase, pentru ca la sfarsit doar patru asocieri sa depuna ofertele finale.

"Ofertele finale sunt in curs de analiza si preconizam ca la inceputul anului vom avea contractele semnate, atat pentru lotul Raul Doamnei-Hasdeu, cat si pentru lotul statia si depoul Valea Ialomitei.

In mai putin de cinci ani cred ca putem circula si sper sa gasim acei constructori care sa lucreze bine", a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

La licitatia care vizeaza constructia depoului si a statiei Valea Ialomitei au depus oferte 18 companii, din care sase s-au precalificat si au depus oferte finale. Cele sase consortii sunt aceleasi ca pentru primul lot, mai putin asocierea Astaldi-FCC, in locul careia a depus oferta compania Alpine.

#metrorex, #magistrala, #oferte, #metrou , #Portugalia