Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

JORNAL DE NOTCIAS: Saracia infantila este ridicata in Portugalia

JORNAL DE NOTCIAS: Saracia infantila este ridicata in Portugalia

JORNAL DE NOTCIAS (Portugalia) - Portugalia este una dintre cele opt tari din Uniunea Europeana in care se inregsitraza cele mai ridicate niveluri ale saraciei in randul copiilor, in special in randul celor care traiesc cu adulti angajati, potrivit unui raport al Comisiei Europene.Potrivit raportului, care a fost dat publicitatii ieri de Agentia Lusa si care va fi prezentat astazi in mod oficial, urmand sa fie adoptat pe 29 februarie de Consiliul de Ministri ai Muncii si Secuitatii Sociale, in Portugalia peste 20% dintre copii ( unul din cinci) sunt expusi pericolului saraciei.


Pericolul este legat atat de copiii care traiescu cu adulti someri, cat si de cei care traiesc in familii in care nu exista somaj.


In acest caz, Portugalia se afla pe penultimul loc, fiind depasita doar de Polonia - amandoua cu un risc de peste 20% de expunere la saracie - in cadrul unui clasament in fruntea caruia se afla Finlanda si Suedia, cu un risc de 7%. Raportul imparte statele membre in patru grupe, in functie de rezultatele nationale in fie care dintre cele trei mair sectoare: somaj, gradul de saracie al muncitorilor si insuficienta asistentei sociale.


Asistenta redusa


In grupa A - cele care inregistreaza cele mai bune rezultate, cu niveluri scazite ale somajului, ale saraciei in familiile cu copii si al securitatii sociale eficiente - figureaza Austria, Ciprul, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Olanda si Suedia.


In grupa B se afla Germania, Belgia, Estonia, Franta, Irlanda si Republica Ceha.


Slovacia, Ungaria, Malta si Regatul Unit figureaza in grupa C.


Grupa D, a tarilor in care se inregistreaza niveluri destul de ridicate ale saraciei in randul copiilor, extrem de ridicate in randul muncitorilor si o asistenta sociala redusa, cuprinde Spania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburgul, Polonia si Portugalia.

Raportul nu cuprinde Bulgaria si Romania, ultimele tari care au aderat la Uniunea Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1107 ori