Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

JORNAL DE NOTCIAS: Portugalia va avea mai putine licente de CO2

JORNAL DE NOTCIAS: Portugalia va avea mai putine licente de CO2
JORNAL DE NOTCIAS (Portugalia) - Portugalia va primi licente pentru emisia anuala a 34,8 de milioane de tone de bioxid de carbon (CO2) pentru perioada 2008-2012, a decis Comisia Europeana, care doreste sa reduca cu 1,08 milioane de tone (3,1%) propunerea Lisabonei.

Planul national de atribuire catre Portugalia este ultimul dintre planurile celor 25 de state membre care participa la regimul de acordare a licentelor de emisie, de la lansarea sa, in 2005, ce este evaluat - mai ramanand doar ultimele tari care au aderat la Uniunea Europeana, Bulgaria si Romania.

Portugalia prezentase o limita maxima pentru perioada 2008-2013 de 35,9 de milioane de tone de CO2, insa Bruxelles-ul autorizeaza numai o limita maxima de 34,8 de milioane.

Comparativ cu prima perioada de acordare de licente (2005-2007), Portugalia va trebui sa-si reduca emisiile cu 3 milioane de tone. Potrivit datelor Bruxelles-ului, din cele 38,9 de milioane de tone, in Portugalia s-au inregistrat licente insumand 36,4 de milioane de tone de CO2.

Regimul comunitar de comert cu licente de emisie asigura reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera din sectoarele energiei si al industriei, care cuprind costuri mai mici pentru economie, contribuind astfel la respectarea de catre UE a angajamentelor asumate prin Protocolul de la Kyoto.

Cea de-a doua etapa a regimului comunitar de comert cu licente de emisie va incepe la 1 ianuarie.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 802 ori