Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI aproba un imprumut de 2,9 miliarde de euro pentru Portugalia

FMI aproba un imprumut de 2,9 miliarde de euro pentru Portugalia


Portugalia va primi a treia transa de 2,9 miliarde de euro din imprumutul in valoare totala de 28 miliarde de euro de la Fondul Monetar International (FMI).

Pana in prezent, FMI a pus la dispozitia Portugaliei 13,6 miliarde de euro. Imprumutul face parte dintr-un amplu pachet de asistenta pe trei ani in valoare totala de 78 de miliarde de euro, la care participa si Uniunea Europeana. In prezent, autoritatile de la Lisabona asteapta sa primeasca alte 5 miliarde de euro de la partenerii europeni.

In schimbul acestor imprumuturi, Portugalia s-a angajat sa puna in aplicare masuri de austeritate care au condus la reducerea deficitului bugetar la 4,5% din PIB anul acesta (sub nivelul de 5,9% cerut de FMI si UE), fata de 9,8% cat a fost anul trecut. Insa reluarea cresterii economice intarzie, guvernul estimand o noua scadere a PIB-ului anul viitor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 752 ori