Cresterea economica, amenintata de masurile de austeritate

Luni, 23 August 2010, ora 14:56
1477 citiri
Cresterea economica, amenintata de masurile de austeritate

Masurile de austeritate bugetara adoptate de mai multe state europene ameninta cresterea economica pe termen scurt si ratingurile acestor tari, potrivit unui studiu al agentiei de evaluare financiara Moody's, citat de AFP, precizeaza Mediafax.

"Moody's apreciaza ca temerile legate de cresterea economica, in contextul necesitatii de a mentine masuri stricte timp de mai multi ani, reprezinta un risc pentru ratingurile statelor.

Situatia caracterizeaza in special Europa, unde cresterea va fi mai slaba decat in restul lumii", mentioneaza studiul semestrial "European Sovereign Outlook".

Ingrijorarile referitoare la evolutia economiilor europene au determinat deja Moody's sa retrogradeze calificativele Greciei, Portugaliei, Spaniei, Irlandei si Ungariei.

Aceste temeri pot influenta, dar intr-o mai mica masura, ratingurile Frantei, Germaniei si Marii Britanii.

Cele trei state au, in prezent, cel mai bun calificativ posibil, "AAA".

Moody's a avertizat saptamana trecuta ca aceste tari risca sa-si piarda ratingurile din cauza dificultatilor bugetare.

Agentia aminteste ca multe state vor mentine masurile de austeritate pana in 2013.

Intr-un raport separat (Perspectiva saptamanala a creditului) agentia apreciaza ca zona euro "nu a gasit calea spre o crestere sustenabila, iar incertitudinile economice umbresc perspectivele economice pentru viitorul apropiat".

Moody's se asteapta ca revenirea economica a uniunii monetare sa se opreasca pana la sfarstul acestui an, din cauza exporturilor mai reduse si a inaspririi fiscalitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#austeritate, #crestere, #economica, #euro, #masuri, #ratinguri, #zoan , #Portugalia