Reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformeaza sistemele de pensii

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 00:18
1245 citiri
Reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformeaza sistemele de pensii

Polonia a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana (UE) pentru reguli fiscale mai permisive in cazul statelor care deruleaza reforme ale sistemelor de pensii, au declarat doua surse din guvernul polonez, printre tarile vizate de aceasta masura numarandu-se si Romania, informeaza Mediafax.

"A existat o discutie foarte buna intre premierul Donald Tusk si presedintele Comsiei Europne, Jose Manuel Barroso, pe chestiunea deficitului. Potrivit informatiilor pe care le detin se discuta despre un deficit bugetar maxim de 4,5%. Exista acord politic si in privinta datoriei publice", a afirmat o sursa.

Propunerea de a relaxa regulile fiscale ale UE in cazul statelor cu reforme ale sistemelor de pensii este promovata de un grup de noua tari, majoritatea din centrul si estul Europei. Pe langa Romania si Polonia, grupul include Suedia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania si Letonia.

Tusk a declarat, mar?i, c? Polonia se apropie de un compromis cu UE pentru reguli mai permisive privind finan?ele publice ale statelor care deruleaz? reforme ale sistemelor de pensii.

In prezent, deficitul bugetar la nivelul Uniunii Europene este limitat la 3%.

Romania trebuie sa reduca deficitul bugetar, estimat la 6,8% pentru acest an, sub pragul de 3% pana in 2012, potrivit unui angajament asumat fata de UE. Anul urmator Guvernul vizeaza un deficit bugetar de 4,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit bugetar, #reforme, #reguli fiscale, #sistemul de pensii , #Polonia