Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformeaza sistemele de pensii

Reguli fiscale mai permisive pentru statele care reformeaza sistemele de pensii

Polonia a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana (UE) pentru reguli fiscale mai permisive in cazul statelor care deruleaza reforme ale sistemelor de pensii, au declarat doua surse din guvernul polonez, printre tarile vizate de aceasta masura numarandu-se si Romania, informeaza Mediafax.

"A existat o discutie foarte buna intre premierul Donald Tusk si presedintele Comsiei Europne, Jose Manuel Barroso, pe chestiunea deficitului. Potrivit informatiilor pe care le detin se discuta despre undeficit bugetar maxim de 4,5%. Exista acord politic si in privinta datoriei publice", a afirmat o sursa.

Propunerea de a relaxa regulile fiscale ale UE in cazul statelor cu reforme ale sistemelor de pensii este promovata de un grup de noua tari, majoritatea din centrul si estul Europei. Pe langa Romania si Polonia, grupul include Suedia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania si Letonia.

Tusk a declarat, mar?i, c? Polonia se apropie de un compromis cu UE pentru reguli mai permisive privind finan?ele publice ale statelor care deruleaz? reforme ale sistemelor de pensii.

In prezent, deficitul bugetar la nivelul Uniunii Europene este limitat la 3%.

Romania trebuie sa reduca deficitul bugetar, estimat la 6,8% pentru acest an, sub pragul de 3% pana in 2012, potrivit unui angajament asumat fata de UE. Anul urmator Guvernul vizeaza un deficit bugetar de 4,4%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1076 ori