Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Polonia spera sa atinga tintele de convergenta la euro in 2012

Polonia spera sa atinga tintele de convergenta la euro in 2012

Polonia va reusi sa-si reduca pana la sfarsitul lui 2012 deficitul bugetar la 3% din PIB, conditie cheie pentru aderarea la zona euro, a declarat, prin de incredere, premierul Donald Tusk.

"La sfarsitul anului 2012, Polonia va indeplini principalul criteriu al Tratatului de la Maastricht, aceasta inseamnand un deficit public care sa nu depaseasca 3% din PIB", a precizat Tusk intr-un discurs care contureaza programul economic al guvernului sau de coalitie, informeaza AFP.

Deficitul public al Poloniei a atins nivelul de 6,3% din PIB in 2009 si este de asteptat sa creasca la 7% in 2010 in conditiile in care guvernul este nevoit sa mentina cheltuielile la un nivel ridicat pentru a mentine economia pe drumul cel bun.


Printre conditiile care trebuiesc indeplinite pentru adoptarea monedei unice se mai numara stabilitatea preturilor si a ratelor de schimb valutar, precum si mentinerea datoriei publice totale sub pragul de 60% din PIBTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1054 ori
Citeste mai multe desprepolonia tinte converzenta euro