Polonia se teme de concurenta Romaniei in privinta investitiilor straine

Marti, 01 Martie 2005, ora 10:38
1069 citiri

Polonia ar trebui sa adopte, cat mai repede, masuri pentru atragerea investitorilor straini, pentru a face fata unor tari mai competitive, precum Romania, Ungaria si Slovacia"Investitorii straini sunt nerabdatori sa intre pe pietele Europei de Est, dar Polonia ar putea sa piarda in favoarea vecinilor sai, daca nu actioneaza acum", a declarat presedintele agentiei poloneze de investitii straine, Andrzej Zdebski, citat de "Warsaw Business Journal".

Oficialul polonez si-a formulat recomandarile in contextul in care o serie de companii straine sunt in curs sa definitiveze cateva proiecte importante de investitii in Polonia.

In primele sase saptamani ale acestui an, agentia a incheiat patru proiecte, in valoare totala de 287 milioane de euro. Romania a introdus, la inceputul acestui an, cota unica de impozitare, masura care a fost bine primita de investitori.

Consiliul Investitorilor Straini a apreciat ca introducerea cotei unice va fi o masura care va atrage mai multe investitii straine directe.