Polonia incurajeaza Romania spre o colaborare in privinta absorbtiei fondurilor europene

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 16:27
1150 citiri
Polonia incurajeaza Romania spre o colaborare in privinta absorbtiei fondurilor europene

Polonia, tara-exemplu in privinta absorbtiei fondurilor europene, care isi incheie cu succes primul mandat la presedintia UE, incurajeaza Romania sa aiba o cooperare bilaterala mai buna pe aceasta tema, secretul fiind crearea unei infrastructuri eficiente, a declarat ambasadorul polonez la Bucuresti, Marek Szczygiel.

"Incurajam o mai buna cooperare in domeniul absorbtiei fondurilor europene. Avem experienta, organizatii si institutii din Polonia sunt pregatite sa impartaseasca aceasta experienta cu partenerii romani si de aceea incercam sa-i aducem impreuna, pentru a putea avea acest schimb de experienta", a declarat ambasadorul Marek Szczygiel intr-un interviu acordat agentiei NewsIn.

"Nu, nu o sa va dam lectii, ci vrem sa va aratam cum sa evitati unele greseli, cum sa eliminati anumite bariere, deoarece am impresia ca unele lucruri nu sunt atat de complicate", a tinut sa precizeze ambasadorul.

El a spus ca si Polonia a avut probleme cu absorbtia fondurilor, la inceput, dar odata ce a creat un sistem de lucru, situatia s-a imbunatatit semnificativ.

"Ce e important este crearea unei infrastructuri eficiente. In situatia noastra, modelul adoptat - centralizarea absorbtiei fondurilor - s-a dovedit a fi foarte eficienta", a mentionat ambasadorul Marek Szczygiel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia fonduri europene, #Romania fonduri europene, #absorbtie fonduri europene , #Polonia