Noul presedinte al CE, Donald Tusk: E posibil ca disciplina fiscala si cresterea economica sa fie combinate

Duminica, 31 August 2014, ora 08:03
1522 citiri
Noul presedinte al CE, Donald Tusk: E posibil ca disciplina fiscala si cresterea economica sa fie combinate

Premierul polonez Donald Tusk, ales de liderii UE sa-i succeada lui Herman Van Rompuy la presedintia Consiliului European, a declarat sambata ca este posibil ca disciplina fiscala si cresterea economica sa fie combinate in Europa, relateaza Reuters.

El s-a angajat, de asemenea, sa raspunda preocuparilor Marii Britanii, unde premierul David Cameron a promis un referendum privind apartenenta tarii la UE in 2017.

"Experienta mea ca prim-ministru este ca, pe de o parte, disciplina fiscala, si, pe de alta, cresterea economica, sunt doua provocari care este posibil sa fie combinate", a spus Tusk in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bruxelles.

Tusk a precizat ca el personal va tine cont de preocuparile exprimate de Marea Britanie in privinta UE. "Nicio persoana rezonabila nu isi poate imagina UE fara Marea Britanie", a mai spus Tusk.

El a mai afirmat dupa primirea mandatului de presedinte al Consiliului European pentru urmatorii doi ani si jumatate ca numirea sa inseamna ca viitorul Poloniei este in zona euro.

Tusk, care isi va prelua postul de presedinte al Consiliului de la 1 decembrie, a precizat ca va fi gata sa discute componenta noului guvern polonez saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tusk CE, #tusk presedinte , #Polonia