Indesit alege Polonia pentru deschiderea a doua uzine, in defavoarea Romaniei

Luni, 30 Octombrie 2006, ora 11:59
990 citiri

Grupul Indesit intentioneza sa construiasca doua noi uzine de productie de masini de spalat si uscatoare in Polonia, creand astfel peste 1.000 de noi locuri de munca, in defavoarea Slovaciei, a Bulgariei si a Romaniei, conform Poland Business Journal.Din suma totala pe care grupul Indesit planuieste sa o investeasca in Europa centrala si de est, de 100 de milioane de euro, peste 80% din aceasta suma va fi destinata Poloniei.

Directorul general al Indesit Polska, Marco Zini, a precizat ca piata poloneza este compusa din aproximativ 40 de milioane de persoane, ceea ce reprezinta 50% din consumatorii din noile state membre ale Uniunii Europene.

Acesta a mai precizat ca grupul Indesit considera ca Slovacia, Bulgaria si Romania au reprezentat locatii posibile de constructie a unor uzine de productie, dar in final Indesit a ales Polonia datorita locatiei sale avantajoase.

Conform datelor prezentate de companie, piata interna a produselor electrocasnice din Polonia a crescut in primele opt luni ale anului curent cu 9%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primele trei trimestre ale anului 2006, vanzarile companiei au crescut cu 28%.

Indesit a anuntat ca intentoneaza sa exporte peste 80% din productia sa.

NewsIn