Casele, tot mai scumpe in Polonia

Luni, 15 Mai 2006, ora 16:38
898 citiri

Locuintele s-au scumpit in Polonia de la inceputul anului cu peste 10 la suta, expertii avertizand ca preturile vor continua sa creasca.Polonezii construiesc prea putin, iar numarul cumparatorilor a crescut datorita persoanelor care cauta investitii atractive, relateaza presa poloneza.

Locuintele se scumpesc intr-un ritm infernal. In Varsovia, pretul mediu pentru un metru patrat a depasit 5.500 de zloti (1.430 euro), in timp ce doar cu jumatate de an in urma era de 5.000 de zloti (1.300 euro). Foarte mult, cu peste 20 la suta, s-au scumpit locuintele din Wrocław.

La Cracovia si Gdańsk apartamentele sunt mai scumpe cu peste 10 la suta decat la sfarsitul lunii decembrie. Dezvoltatorii ridica preturile odata la cateva saptamani, iar proprietarii de locuinte care vand pe piata secundara chiar si la cateva zile.

In cazul spatiilor scumpe nu lipsesc doritorii. In ciuda preturilor ridicate, sunt mai multi cumparatori decat vanzatori. Nu cu mult timp in urma, locuintele erau cumparate pentru nevoi proprii, acum devin din ce in ce mai des o investitie nu numai pentru polonezi, ci si pentru straini.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei