BERD ar putea investi 25 mil. euro intr-un fond de 200 mil. euro

Miercuri, 05 August 2009, ora 12:30
1032 citiri
BERD ar putea investi 25 mil. euro intr-un fond de 200 mil. euro

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu 25 milioane de euro la capitalul de 200 milioane de euro al unui fond de investitii care vizeaza achizitii de companii din domeniul bunurilor de consum din Europa Centrala si de Sud-Est.

BERD analizeaza participarea cu 25 milioane de milioane de euro la fondul Resource Eastern European Equity Partners LP I, administrat de compania Resource Partners GP, cu sediul in Varsovia, se arata intr-un comunicat al institutiei internationale,transmite Mediafax.

Tinta de capitalizare a fondului este de 200 de milioane de euro, cu o prima inchidere la 51 milioane de euro, BERD avand posibilitatea de a-si mari participarea la urmatoarele inchideri.

Resource Eastern European Equity Partners LP I va investi in companii cu sediul si cu activitati in Europa Centrala si de Sud-Est. Fondul vizeaza investitii in companii medii, in special din domeniul bunurilor de consum, inclusiv sectorul alimentar si agricol din Polonia.

La formarea fondului va participa si banca olandeza Rabobank, care va subscrie 25 milioane de euro la capitalul vehicului, cu optiunea de a-si creste contributia.

Decizia privind participarea BERD la formarea fondului va fi discutata de conducerea institutiei la 8 septembrie.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#capital, #euro, #investitii, #BERD , #Polonia