PREVIZIUNI APOCALIPTICE: Ramanem fara mancare!

Marti, 12 Iulie 2011, ora 12:16
4313 citiri
PREVIZIUNI APOCALIPTICE: Ramanem fara mancare!

Modul dezechilibrat in care au fost folosite bogatiile naturale a produs modificari ireversibile in balanta care asigura viata pe Pamant. In prezent, zeci de mii de familii africane si-au abandonat casele in cautarea disperata a hranei.

Somalia, Etiopia si Kenya se confrunta cu cele mai grele conditii de seceta din ultimii 60 de ani, potrivit Business Insider.

Sute de mii de animale au murit din cauza secetei. Avand in vedere faptul ca in aceasta regiune doua treimi din populatie isi castiga existenta prin cresterea animalelor, cuvantul "catastrofa" nu este suficient pentru a descrie ceea ce se intampla.

In fiecare zi, mii de oameni mor la Dadaab, cea mai mare tabara de refugiati din lume, care a fost conceputa initial pentru a adaposti 90.000 de oameni, insa in prezent mai mult de 360.000 de oameni isi duc existenta in acel loc.

In acelasi timp, alti 30.000 de oameni asteapta sa primeasca biletul de intrare.

Din pacate, acesta este doar inceputul.

Potrivit ONU, exista deja 10 milioane de persoane din statele africane care se confrunta cu un deficit sever de alimente si, daca seceta continua, am putea asista la foamete in masa in Africa anului 2012.

Nici in alte state de pe glob situatia nu arata mai bine.

In vara anului trecut un val de caldura a determinat Rusia sa puna restrictii la exportul de grau.

China, Pakistan, Brazilia si Australia s-au confruntat cu inundatii in ultimele 12 luni. Dezastrele naturale au afectat si culturile din SUA. Lumea continua sa piarda calitatea solului intr-un ritm alarmant, iar situatia pe plan global nu arata deloc promitator.

Iata care sunt semnele care prevestesc o criza globala a alimentelor:

Mai mult de 3 miliarde de oameni, aproape jumatate din glob, traiesc cu mai putin de 2 dolari/zi, in conditiile in care in ultimul an, pretul alimentelor a crescut cu 37% la nivel global.

Potrivit Bancii Mondiale, in iunie 2011, 44 milioane de oameni au ajuns in pragul saraciei fata de aceeasi luna a anului trecut din cauza cresterii pretului la alimente.

Din pacate, cresterea preturilor la alimente nu este nimic nou.

Potrivit Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, pretul alimentelor a crescut cu 240%,  din 2004 pana in prezent.

Venitul mediu de persoana in tarile cele mai sarace de pe continentul african a scazut cu un sfert in ultimii 20 de ani.

Se estimeaza ca 80% din populatia globului traieste in tari unde diferenta de venituri dintre bogati si saraci se adanceste pe zi ce trece.

Aproximativ 1 miliard de oameni din intreaga lume adorm in fiecare seara flamazi.

La fiecare 3,6 secunde cineva moare de foame, iar trei sferturi dintre acestia sunt copii sub varsta de 5 ani.

Potrivit statisticilor, intreg continentul african detine doar 1% din averea totala a lumii.

Conform celor mai recente studii, bogatii lumii, estimati ca avand o pondere de 0,5% din populatia totala a globului, detin 35% din averea totala a lumii.

In tarile emergente, consumul a crescut ingrijorator de mult, alimentele, cerealele si metalele fiind in prezent resurse limitate.

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#criza alimente, #hrana, #mancare, #pret alimente, #pret cereale, #saracie, #seceta , #Pakistan