OMV a descoperit gaze naturale in Pakistan

Marti, 04 Mai 2010, ora 15:18
1487 citiri
OMV a descoperit gaze naturale in Pakistan

Grupul energetic OMV din Austria a descoperit rezerve suplimentare de gaze naturale in licenta de explorare Latif, localizata in provincia Sindh/Pakistan, unde detine o participatie de 33,4%, descoperiri ce vor mari productia interna de gaze din Pakistan, a anuntat marti OMV, potrivit NewsIn.

"Sonda Latif North-1 a fost facuta la 3 km nord de campul gazeifer descoperit in Latif in anul 2007 si a testat cu succes aproximativ 7.400 barili echivalent petrol (bep)/zi de gaze naturale dintr-o zona de gaze din cadrul Lower Goru Formation la o adancime de 3.350 metri.

Pana acum, aceasta este cea mai performanta zona din blocul Latif", se arata in comunicatul OMV.

Latif North-1 reprezinta cel de-al treilea succes de forare din regiunea Latif dupa descoperirea Latif-1 din 2007 si Latif-2 din 2008.

Cele doua sonde produc in prezent aproximativ 4.830 bep/zi de gaze naturale procesate in cadrul centralei de procesare Kadanwari operate de OMV si care sunt distribuite pe piata locala din Pakistan, potrivit informatiilor transmise de OMV.

"Rezultatele testelor in Latif North-1 indica o crestere substantiala a rezervelor de gaze recuperabile.

Pe baza acestui rezultat incurajator, planul de dezvoltare a terenului va include forarea unor sonde suplimentare", se mai arata in comunicat.
 
Descoperirile din blocul Latif si infrastructura existenta in campurile de productie sunt localizate in apropierea pietelor de transmitere si distributie de gaz a celor doua companii din Pakistan - Sui Northern Gas Pipelines, respectiv Sui Southern Gas Company.

Suplimentarea cu noi rezerve, prin intermediul activitatilor de explorare, consolideaza pozitia acestei regiuni ca nod strategic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#omv, #gaze, #naturale, #pakistan , #Pakistan