Al-Qaida planuia o criza economica severa pentru Occident. Vezi planurile teroristilor

Sambata, 21 Mai 2011, ora 23:19
1990 citiri
Al-Qaida planuia o criza economica severa pentru Occident. Vezi planurile teroristilor

Al-Qaida intentiona sa arunce in aer petroliere pentru a provoca o "criza economica extrema" in Occident, potrivit documentelor gasite in locuinta lui Osama Bin Laden din Pakistan, potrivit Mediafax.

Potrivit documentelor, Al-Qaida a cautat informatii despre marimea si constructia petrolierelor.

Gruparea terorista a stabilit ca ar fi mai usor de distrus navele prin amplasarea unor bombe la bord si au fost recomandate teste, a precizat FBI.

Totusi, oficialii americani au declarat ca nu exista "o amenintare specifica sau iminenta".

"In 2010 a fost un interes constant al membrilor Al-Qaida sa atace petroliere si infrastructuri comerciale petroliere pe mare", sustine Departamentul pentru Securitate Interna. Complotul era insa in stadiul de intentie.

Administratia americana a declarat ca nu ridica nivelul de alerta terorista, insa o avertizare a fost trimisa companiilor din industria de petrol si gaze.

Amenintarea la adresa petrolierelor sugereaza ca Al-Qaida a adoptat strategia piratilor somalezi, care au avut un succes remarcabil in ultimii ani flosind ambarcatiuni mici pentru a captura navele din largul coastei Africii de Est.

Administratia americana a declarat ca Al-Qaida spera ca distrugerea unui petrolier, impreuna cu costurile operatiunilor de curatare a zonei si de salvare si efectele de pe piata sa conduca la o "criza economica extrema" in Occident.

Dar expertii sustin ca Al-Qaida a supraestimat probabil pierderile pe care un singur petrolier le-ar putea provoca industriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#criza economica, #occident, #petrol, #industrie petroliera, #al qaida, #documente osama bin laden , #Pakistan