Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Subventiile fermierilor din tarile bogate, "un scandal enorm"

Subventiile fermierilor din tarile bogate, "un scandal enorm"

Subventiile agricole acordate de tarile bogate propriilor fermieri sunt "un scandal enorm", a declarat, luni, raportorul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) pentru dreptul la alimentatie, Olivier De Schutter.

"Nivelul actual al subventiilor acordate de tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica sunt un scandal enorm.

Reprezinta una din cele mai mari, daca nu chiar cea mai mare perturbare a pietelor agricole", a spus De Schutter la prezentarea ultimului raport privind dreptul populatiei la hrana, care analizeaza dificultatile micilor fermieri din tarile in curs de dezvoltare confruntati cu marile concerne multinationale.


Pentru expertii ONU, aceste subsidii "au un efect negativ asupra multor state emergente" si creeaza o concurenta neloiala. "Condamn foarte puternic aceasta practica si consider ca este inacceptabila", a spus De Schutter.


Tarile emergente cer Uniunii Europeane si SUA sa renunte la subventiile foarte mari acordate fermierilor, acuzand ca influenteaza preturile si desurajeaza productia fermierilor mai mici din alte state.


Renuntarea la aceste subventii este unul dintre aspectele importante discutate la negocierile de la Doha privind liberalizarea comertului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1492 ori