ONU: Criza ar putea declansa o catastrofa

Sambata, 28 Martie 2009, ora 10:26
2274 citiri
ONU: Criza ar putea declansa o catastrofa

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a avertizat vineri, la Moscova, in legatura cu o "catastrofa in evolutia omenirii" si o "criza politica globala" daca statele membre G20 nu vor reusi sa ajunga la un acord privind strategia de lupta impotriva crizei economice mondiale, relateaza AFP.

"Ma voi exprima cu forta la Londra (la summitul G20 - n.red.) pentru a fi puse in aplicare masuri pentru a impiedica o potentiala catastrofa privind dezvoltarea umana", a declarat el in fata mai multor oficiali rusi.

"Criza bancara a devenit o criza financiara, iar criza financiara a devenit o criza economica. Iar acum, sunt ingrijorat ca, daca nu actionam cum trebuie repede, am putea sa ne orientam, in mod alarmant, spre instabilitate politica, spre o criza politica", a declarat el.

Secretarul general al ONU a subliniat si ca exista riscul ca situatia sa degenereze intr-o "criza politica globala", daca liderii principalelor 20 de economii mondiale nu vor ajunge la un acord la summitul din 2 aprilie, de la Londra, si nu vor adopta masuri concrete anticriza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ONU, #criza, #economica, #catastrofa, #G20 , #ONU