ONU: Catastrofele au costat 380 mld dolari economia mondiala

Marti, 06 Martie 2012, ora 11:12
1266 citiri
ONU: Catastrofele au costat 380 mld dolari economia mondiala

Catastrofele, si in primul rand seismul din martie din Japonia, au costat anul trecut economia mondiala peste 380 de miliarde de dolari, o cifra record, a anuntat luni o responsabila ONU, citata de AFP.

Numai cutremurul devastator din Japonia, urmat de un tsunami si de un accident nuclear la centrala de la Fukushima, a provocat pagube evaluate de ONU la 210 miliarde de dolari.

Catastrofele tind sa fie mai putin sangeroase ca in trecut, insa pierderile economice pe care le provoaca sunt din ce in ce mai grele, a explicat pentru presa Margareta Wahlstrom, reprezentanta speciala a secretarului general al Natiunilor Unite pentru prevenirea catastrofelor.

Acesta cifra de 380 de miliarde este "un minimum" si depaseste cu 75% precedentul record ce data din 2005, an marcat de uraganul Katrina din SUA, a precizat ea.

In 2011, cutremurele din Japonia si din Noua Zeelanda si inundatiile din Thailanda si din alte tari au facut sa creasca factura.

"Seismele sunt catastrofele cele mai sangeroase si cele mai costisitoare", a subliniat dna Wahlstrom, intr-o conferinta de presa organizata in perspectiva primei comemorari a seismului care a lovit Tara Soarelui Rasare la 11 martie 2011.

#catastrofe ONU Geneva, #bani ONU catastrofe, #costuri economia mondiala catastrofe, #costuri cutremur Japonia , #ONU