ONU aproba un ajutor alimentar in valoare de 200 milioane de dolari pentru Coreea de Nord

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 14:34
1183 citiri
ONU aproba un ajutor alimentar in valoare de 200 milioane de dolari pentru Coreea de Nord

Programul Alimentar Mondial (PAM) al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a aprobat sambata un ajutor de 200 de milioane de dolari pentru Coreea de Nord, ajutor destinat persoanelor cele mai vulnerabile din aceasta tara extrem de saraca si izolata a Asiei de Est.

Biroul executiv al PAM a aprobat saptamana aceasta un nou program de doi ani pentru Coreea de Nord, incepand cu 1 iulie, a anuntat purtatorul de cuvant al agentiei ONU, Marcus Prior, informeaza AFP.

Programul va viza "circa 2,4 milioane de oameni - aproape toti copii, femei insarcinate sau care alapteaza - cu circa 207.000 de tone de asistenta alimentara, in valoare de 200 milioane de dolari", a declarat Prior pentru AFP.

Potrivit ONU, ajutoarele PAM au permis evitarea unei crize alimentare in Coreea de Nord in acest an, insa doua treimi dintre cei 24 de milioane de locuitori ai acestei tari se afla intr-o stare precara. Circa 28% dintre copiii nord-coreeni sub 5 ani sufera de malnutritie cronica, iar 4% de grave carente.

Coreea de Nord cunoaste o penurie alimentara cronica, dupa ce la mijlocul anilor 1990 a trecut printr-o perioada de foamete, care a facut sute de mii de morti.

Ajutorul international, in particular cel din SUA si Coreea de Sud, a fost puternic redus in ultimii ani, din cauza tensiunilor din jurul programului nuclear nord-coreean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ONU ajutoare alimentare, #ONU ajutoare Coreea Nord , #ONU