De la tribuna ONU, Trump critica "restul lumii": America nu-si va cere niciodata scuze!

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 11:38
5147 citiri
De la tribuna ONU, Trump critica "restul lumii": America nu-si va cere niciodata scuze!
Foto: CC0 Creative Commons

Presedintele american Donald Trump a avertizat marti statele europene impotriva dependentei de sursele de energie rusesti, in discursul rostit de la tribuna Adunarii Generale a ONU.

"Germania va deveni total dependenta de energia ruseasca daca nu schimba imediat directia", a declarat Trump, care a laudat pe de alta parte Polonia pentru dezvoltarea de conducte alternative, relateaza dpa.

Liderul de la Casa Alba a criticat de asemenea Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), subliniind ca pretul petrolului trebuie sa scada. "Nu vom mai putea rezista prea mult cu preturi atat de ridicate", a avertizat Trump.

"OPEC si statele OPEC jecmanesc restul lumii, ca de obicei", s-a exprimat Trump.

"Noi aparam aceste tari pe degeaba, iar ele profita de noi vanzandu-ne petrol la preturi ridicate. Nu este bine", a adaugat presedintele american.

Acesta a criticat de asemenea actualul sistem comercial global, facand apel la un comert corect.

"Multe state din aceasta sala vor fi de acord cu mine ca sistemul comercial mondial are nevoie stringenta de schimbare. In Organizatia Mondiala a Comertului au fost admise tari care incalca toate principiile pe care se bazeaza organizatia", a acuzat Donald Trump.

Presedintele american a denuntat o serie de practici, intre care dumpingul si furtul de proprietati intelectuale, si a dat asigurari ca "zilele acelea s-au sfarsit".

"Nu vom mai tolera astfel de abuzuri. Nu vom mai permite ca lucratorii nostri sa fie victimizati, companiile noastre sa fie inselate si bogatiile noastre sa fie furate si transferate", a mai spus Trump, referindu-se in special la China, noteaza dpa.

"America nu-si va cere niciodata scuze pentru ca isi protejeaza cetatenii", a declarat presedintele Trump.

#Trump ONU, #Trump critici OPEC, #Trump critici China , #ONU