Crima organizata genereaza anual 85 de mld de euro

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 00:38
1278 citiri
Crima organizata genereaza anual 85 de mld de euro

Crima organizata genereaza aproximativ 85 de miliarde de euro anual, la nivel mondial, traficul de droguri fiind cea mai profitabila dintre activitatile infractionale, a anuntat luni Biroul ONU de lupta impotriva traficului de droguri si crimei organizate (ONUDC), potrivit Mediafax.

Criminalitatea organizata a crescut "pana la a lua proportii mondiale", a declarat directorul Biroului, Iuri Fedotov, intr-un comunicat difuzat cu ocazia unei reuniuni de bilant a Conventiei de la Palermo impotriva crimei organizate.

Cocaina si heroina aduc 105 miliarde de dolari (75 de miliarde de euro) pe an, potrivit raportului anual al ONUDC, cu sediul la Viena.

Traficul de fiinte umane, imigranti sau lucratori sexuali, aduce organizatiilor criminale aproximativ zece miliarde de dolari (sapte miliarde de euro).

De asemenea, se dezvolta noi activitati de trafic, intre care comertul ilegal cu resurse naturale (3,5 miliarde de dolari, 2,5 miliarde de euro), contrafacerea unor medicamente (1,6 miliarde de dolari, 1,15 miliarde de euro) sau infractionalitatea cibernetica (un miliard de dolari, 700 de milioane de euro).

In opinia lui Fedotov, Conventia de la Palermo, care vizeaza facilitarea cooperarii intre state la nivelul politiei si justitiei pentru a lupta impotriva crimei organizate, este un instrument puternic, dar nu suficient de utilizat.

"Avem, de asemenea, nevoie de un raspuns global, care sa consolideze rezistenta fata de crima organizata in locurile ei de origine, de-a lungul rutelor de trafic si la destinatia bunurilor ilegale", a declarat Fedotov.

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#crima, #organizata, #trafic, #venituri , #ONU