Congresul american deblocheaza 40 de milioane de dolari pentru palestininieni

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 09:04
1481 citiri
Congresul american deblocheaza 40 de milioane de dolari pentru palestininieni

SUA va debloca 40 de milioane de dolari din cadrul unui pachet de 192 de milioane de dolari inghetat dupa cererea de aderare a palestinienilor la ONU.

Banii platiti din Fondul de sprijin economic trebuie sa promoveze dezvoltarea economica si situatia umanitara a palestinienilor.

In noiembrie, parlamentarii din Congres au renuntat sa blocheze aproape 200 de milioane de ajutor pentru palestinieni, suspendati ca urmare a opozitiei lor la cererea de aderare palestiniana la ONU.

Dar alesii din Congres au decis sa retina un alt ajutor economic de 192 de milioane de dolari pentru proiecte legate de ONG-uri in infrastructura din Gaza si Cisiordania, aminteste AFP.

Statele Unite asigura ca aderarea palestiniana la ONU, ceruta de presedintele Mahmoud Abbas, nu ar avea niciun sens fara un acord cu Israelul.

Mai multi parlamentari americani au evocat posibilitatea de a revizui ajutorul american pentru palestinieni si chiar participarea financiara a Washingtonului la Natiunile Unite, dupa depunerea unei cereri de aderare la ONU a unui stat palestinian in septembrie.

Mai mult decat atat, dupa un vot la 31 octombrie al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), admitand Palestina ca membru deplin al organizatiei, Washingtonul a anuntat suspendarea imediata a platilor sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dolari Palestina, #bani SUA ONU Palestina , #ONU