Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, la masa cu Olanda: Aderarea la Schengen - primul subiect

Romania, la masa cu Olanda: Aderarea la Schengen - primul subiect


Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen a fost principalul subiect discutat, miercuri, la Bruxelles, de ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca si omologul sau olandez, Gerd Leers.

Cei doi ministri au avut o intrevedere in cadrul reuniunii Partidului Popular European, premergatoare Consiliului Justitie si Afaceri Interne.

Ministrul Imigratiei si Azilului din Olanda l-a felicitat pe demnitarul roman pentru investirea in functia de ministru al Administratiei si Internelor si l-a asigurat de deschidere spre dialog, inclusiv in ceea ce priveste problematica Schengen.

"A fost o intalnire foarte utila in care am avut ocazia sa schimbam opinii cu privire la tematica specifica domeniului afacerilor interne si in care am abordat deschis subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

In urma discutiilor cu ministrul Leers am primit semnale pozitive ca luna septembrie a acestui an va fi momentul in care se va lua decizia cu privire la aderare. Am convingerea ca publicarea raportului Comisiei Europene privind MCV, in vara acestui an, va fi inca o confirmare a faptului ca Romania si-a indeplinit obligatiile, chiar daca acest raport nu face parte din criteriile Schengen", a declarat ministrul Gabriel Berca, potrivit MAI.

Discutiile in cadrul Consiliului JAI vor continua in cursul zilei de joi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1490 ori