Pascariu, Unicredit Tiriac: Bancile isi discrimineaza clientii

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 10:33
1555 citiri
Pascariu, Unicredit Tiriac: Bancile isi discrimineaza clientii

Bancile isi trateaza diferit clientii, preferandu-i pe cei loiali, care au mai lucrat inainte cu institutia respectiva, in detrimentul celorlati. Banca poate merge pana la a cauta un partener care sa capitalizeze afacerile clientului, pentru a-i da acestuia sansa unei redresari, sustine presedintele CA al UniCredit Tiriac Bank, Dan Pascariu.

"Bancile incearca sa gaseasca solutii pentru cei care solicita reesalonarea creditelor. Exista si situatii disperate, unde probabil restructurarea va fi imposibila", a oficialul Unicredit Tiriac Bank, pentru Business Standard.

Sistemul bancar din Romania a alocat 130 de unitati sub forma de credite, pentru fiecare suta de unitati de depozite atrase in statul roman, a spus Pascariu.

"Asta inseamna ca treizeci au fost aduse din alta parte. Or, aceste treizeci de unitati au insemnat, de fapt, economiile olandezilor, austriecilor, italienilor, francezilor. Or, banii astia, dintr-odata, au devenit mai scumpi, pentru ca bancile-mama aveau dificultati in a atrage credite", a explicat presedintele CA Unicredit Tiriac Bank. 

#bancara, #banci, #clienti, #institutie , #Olanda