Oficialii olandezi incearca sa linisteasca muncitorii est-europeni

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 11:08
1540 citiri
Oficialii olandezi incearca sa linisteasca muncitorii est-europeni

Seful diplomatiei de la Haga si-a exprimat indignarea impotriva site-ului unde cetatenii olandezi sunt incurajati sa posteze plangeri impotriva est-europenilor din Olanda, afirmand ca acest website-un nu reprezinta perceptia guvernului asupra muncitorilor est-europeni.

Ministrul olandez de Externe, Uri Rosenthal, i-a primit vineri pe ambasadorii statelor din Europa centrala si de est, membre ale Uniunii Europene, anunta ministerul olandez de Externe intr-un comunicat, citat de AFP.

Anterior, ambasadorii acestor state au protestat impotriva website-ului antiimigratie creat de partidul PVV, condus de Geert Wilders.

"Vizarea unui grup precis de persoane care traiesc in Olanda constituie, in mod evident, un act de discriminare si degradant prin intentie si scop", se mentioneaza intr-o scrisoare deschisa publicata marti de ambasadorii din: Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia.

AFP mentioneaza ca, la intalnirea de vineri, seful diplomatiei de la Haga a exprimat aceeasi pozitie ca si primul ministru olandez, anume ca website-ul creat de PVV nu are nimic de-a face cu guvernul.

"Ministrul le-a declarat ambasadorilor ca website-ul tine de responsabilitatea PVV", se anunta in comunicatul ministerului olandez de Externe.

"El a subliniat, de altfel, ca guvernul sau are o perceptie foarte pozitiva asupra contributiei lucratorilor din Europa centrala si de est la economia olandeza", se mai afirma in comunicat.

Partidul olandez PVV, formatiune cu un discurs xenofob si ultranationalist, a creat pe data de 8 februarie un website denumit "Raportati-i pe central si est-europeni", unde olandezii pot nota plangerile legate de est-europeni. Potrivit acestui partid, website-ul primeste circa 10.000 de plangeri in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rosenthal site Olanda, #ministru externe Haga, #site xenofob Olanda, #site impotriva muncitorilor straini Olanda , #Olanda