Mesajul celor 10 ambasade catre Olanda: Cetatenii nostri nu iau locurile de munca olandezilor!

Marti, 14 Februarie 2012, ora 15:47
1350 citiri
Mesajul celor 10 ambasade catre Olanda: Cetatenii nostri nu iau locurile de munca olandezilor!

Ambasada Romaniei la Haga, alaturi de alte noua misiuni diplomatice din state membre UE acreditate in Olanda, au transmis marti o "Scrisoare deschisa adresata societatii si liderilor politici din Olanda", exprimandu-si preocuparea fata de site-ul discriminator lansat de Partidul pentru Libertate.

"Noi, sefii misiunilor din Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia in Regatul Tarilor de Jos dorim sa ne exprimam ingrijorarea in legatura cu lansarea site-ului Meldpunt Midden on Oost Europeanen, unde se pot posta plangeri impotriva cetatenilor din tarile Europei Centrale si de Est care traiesc si muncesc in Olanda".

"Lansarea site-ului, chiar daca este doar initiativa unui partid, nu contribuie la un dialog de substanta, bazat pe fapte, referitor la situatia cetatenilor europeni care lucreaza in Olanda".

"Mai degraba incurajeaza perceptia negativa a unui anume grup din societatea olandeza fata de cetatenii europeni - o perceptie care nu se sprijina pe fapte. In plus, accentul pus pe un anumit grup de cetateni care traiesc in Olanda este in mod clar discrimatoriu", se arata in scrisoarea comuna a celor 10 diplomati.

Din partea ambasadei Romaniei, scrisoarea a fost semnata de insarcinatul cu afaceri Andrei Hateganu, intrucat Romania nu are momentan ambasador la post in Olanda.

"Statisticile arata fara dubiu ca cetatenii nostri contribuie in mod semnificativ la cresterea economiei olandeze si la bugetul olandez. Adevarul este ca cetatenii nostri nu iau locurile de munca ale olandezilor".

"S-a dovedit, fara urma de indoiala, ca mobilitatea fortei de munca a fost in general benefica pentru Olanda. In acest context, salutam declaratia ferma a presedintelui Confederatiei Industriei si Angajatorilor din Olanda (VNO-NCW), domnul Bernard Wientjes".

"Credem ca este important sa reamintim ca libertatea de miscare pe piata muncii este unul dintre pilonii Uniunii Europene si este legata in mod intrinsec de libertatea de miscare a bunurilor, a serviciilor si a capitalului - de pe urma carora Olanda a profitat in calitate de membru al Uniunii Europene largite", mai scriu cei zece diplomati din Europa Centrala si de Est.

#site Olanda, #site ambasada Olanda, #site cetateni europeni Olanda , #Olanda