Grupul olandez Eureko - afaceri de 10,8 miliarde euro

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 17:33
1652 citiri
Grupul olandez Eureko - afaceri de 10,8 miliarde euro

Eureko, grup olandez cu afaceri de asigurari si de pensii pe piata romaneasca prin subsidiara Interamerican, a afisat prime brute subscrise de 10,8 milioarde euro in primul semestru, in urcare cu 26% fata de acelasi interval din 2007, mai ales din afaceri cu asigurari de sanatate. Rezultatele grupului au fost satisfacatoare, in pofida turbulentelor de pe piata financiara mondiala, au comentat reprezentantii grupului.


Eureko si-a sporit afacerile cu 48% pe segmentul de asigurari de sanatate in primele sase luni ale anului, pana la 6,46 miliarde euro.


In acelasi timp, Eureko a inregistrat o scadere de 78% a profitului net din primul semestru, la 124 milioane euro, pe fondul tulburarilor de pe piata financiara.


Grupul ocupa primul loc pe piata de asigurari de sanatate din Olanda, potrivit propriilor estimari, cu o cota de piata de 28%, in urma fuziunii cu asiguratorul Agis.


Pe segmentul asigurarilor de viata, Eureko a afisat afaceri in stagnare in prima jumatate a anului, de 2,56 miliarde euro.


Primele brute subscrise anuale au urcat cu 9% in perioada analizata, pana la 1,59 miliarde euro, in timp ce valoarea contractelor noi a ajuns la 28 milioane euro.


Pe segmentul de asigurari generale, Eureko a inregistrat o crestere de 8% a primelor brute subscrise, pana la 1,78 miliarde euro, stimulata de achizitia unui nou asigurator de pe piata din Turcia.